Μη επεμβατικός Αερισμός

Με τον όρο Μη Επεμβατικός Μηχανικός Αερισμός (ΜΕΜΑ) εννοούμε την εφαρμογή μηχανικού αερισμού χωρίς τη χρήση ενδοτραχειακού σωλήνα. Δηλαδή την εφαρμογή Θετικής Πίεσης αέρα με μάσκα όπως ακριβώς και στις συσκευές για την αντιμετώπιση της Άπνοιας στον Ύπνο (CPAP)
Διάβασε περισσότερα

Που χρησιμοποιείται

Ο Μη Επεμβατικός Μηχανικός Αερισμός (ΜΕΜΑ), χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τη αντιμετώπιση της οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας από διάφορες αιτίες, με καλά αποτελέσματα ως προς την μείωση του χρόνου νοσηλείας και των επιπλοκών, συγκριτικά με την επεμβατική μέθοδο. 
Η ΜΕΜΑ είναι ιδιαίτερως χρήσιμη στους ηλικιωμένους ασθενείς με αναπνευστική ανεπάρκεια, για την αποφυγή των άμεσων ή απότερων κινδύνων της διασωλήνωσης.

Τρόπος εφαρμογής

Ο μη επεμβατικός μηχανικός αερισμός εφαρμόζεται σήμερα με αναπνευστήρες που υποστηρίζουν τις αντισταθμίσεις των διαρροών. Τέτοιοι αναπνευστήρες είναι από τα κλασσικά BiPAP (S, ST, Auto) έως και του Αναπνευστήρες με μοντέλα Πίεσης (PSV, PCV, κτλ). Η εφαρμογή της θετικής Πίεσης αέρα γίνεται μέσω στοματορινικής μάσκας που καλύπτει τη μύτη και το στόμα. Η σωστή επιλογή μάσκας αποτελεί το Α και το Ω. Στην Vivisol με την 35ετή εμπειρία μας , μπορούμε και σας προτείνουμε την μάσκα που θα ταιριάξει καλύτερα στην συνταγή που θα γράψει ο γιατρός σας.

Τηλεπαρακολούθηση

Το AirView™ για τον αναπνευστήρα από τη ResMed είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης για τους ασθενείς με μηχανική υποστήριξη στο σπίτι. Δίνει την δυνατότητα σε εμάς αλλά και στον γιατρό σας να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο ότι συμβαίνει στο σπίτι σχετικά με τον αερισμό.
Responsive Image
Responsive Image

Ασύρματη Παρακολούθηση


Η νέα πρόταση από την ResMed για τον θεράπων ιατρό.

Με τις διασυνδεδεμένες συσκευές BiPAP της ResMed, Aircurve & Lumis, καθώς και τους Αναπνευστήρες Astral & Stellar και ενεργοποιώντας την προαιρετική υπηρεσία Airview για Αναπνευστήρες, ο γιατρός σας, αποκτά εξ' αποστάσεως πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις ρυθμίσεις και τα κλινικά δεδομένα, αυξάνοντας κατακόρυφα την ποιότητα των υπηρεσιών στον κατ' οίκον μηχανικό αερισμό.

Δείτε εδώ