Ποιος χρειάζεται Οξυγονοθεραπεία

Με τη συνεχή χρήση οξυγόνου, πολλοί ασθενείς νιώθουν πιο ενεργητικοί, κοιμούνται καλύτερα και βελτιώνεται σημαντικά η αναπνοή τους λόγω του υψηλότερου επιπέδου οξυγόνου στο αίμα.
Είμαστε επίσημοι αντιπρόσωποι των κορυφαίων και πρώτων σε πωλήσεις κατασκευαστικών οίκων Οξυγονοθεραπείας όπως Inogen, Philips Respironics, Caire κα. Οι λύσεις που σας δίνουμε προσαρμόζονται στον τρόπο ζωής σας καθώς σας παρέχουμε συσκευές Οξυγονοθεραπείας τόσο για το σπίτι αλλά και για τη βόλτα.
Διάβασε περισσότερα

Τα πάντα για την πάθηση

Το οξυγόνο Ο2 είναι βασικό συστατικό για την ζωή. Ο αέρας που αναπνέουμε περιέχει 21% οξυγόνο και με την εισπνοή διαχέεται απο τις κυψελίδες στο αίμα μέσω του οποίου ταξιδεύει στους ιστούς και στα όργανα.
Κάποιες φορές κάποιες ιατρικές καταστάσεις αποτρέπουν μέρος του οξυγόνου να πηγαίνει στο αίμα μειώνοντας αυτό που αποκαλείται οξυμετρία
Χρόνια

Βρογχίτιδα
Η χρόνια βρογχίτιδα ορίζεται σαν έναν παραγωγικό βήχα που κρατά από τρεις εβδομάδες έως δύο χρόνια. Οι περισσότεροι ασθενείς με χρόνια βρογχίτιδα πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
Εμφύσημα Το εμφύσημα είναι μία μορφή χρόνιας πάθησης των πνευμόνων. Εκδηλώνεται όταν καταστρέφεται η ελαστικότητα των αερόσακων (κυψελίδων) στους πνεύμονες. Έτσι οι αεραγωγοί στενεύουν, αφού η υποστήριξή τους είναι μικρότερη.
Καρδιακές

Παθήσεις
Οι καρδιακές παθήσεις μπορούν να διακόψουν την ικανότητα της καρδιάς να αντλήσει το αίμα απο και προς τους πνεύμονες δημιουργώντας έλλειψη οξυγόνου στο αίμα.

Τι είναι η θεραπεία με οξυγόνο

Η οξυγονοθεραπεία είναι η συνεχής παροχή ιατρικού οξυγόνου μέσω ρινικής διάταξης ή μάσκας. Η οξυγονοθεραπεία συνταγογραφείται για να αυξήσει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα. Το οξυγόνο είναι ένα φάρμακο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως ο γιατρός έχει ορίσει. Δεν είναι εθιστικό και χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής. Το οξυγόνο είναι ένα διαυγές, άοσμο, μη εύφλεκτο αέριο. Ωστόσο, υποστηρίζει την καύση (φωτιά) και ως εκ τούτου θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες ασφαλείας οξυγονοθεραπείας που παρέχονται από τους επαγγελματίες υγείας της Vivisol

Responsive Image

Γιατί συνταγογραφείται

Ειδικές μετρήσεις χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση του επιπέδου του οξυγόνου στο αίμα σας.  Συμπληρωματικό οξυγόνο χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να αυξήθουν τα επίπεδα του οξυγόνου σε φυσιολογικές τιμές. Μελέτες έχουν δείξει τα οφέλη από την οξυγονοθεραπεία στην μείωση της πίεσης, στην  βελτίωση της αντοχής στην άσκηση και στην ποιότητα ζωής. Η οξυγονοθεραπεία παρέχει αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη αντιμετώπιση της υποξαιμίας σε ασθενείς με  Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Οφέλη Οξυγονοθεραπείας


 • Απαλλάσσει από χρόνιες και ολονύχτιες υποξαιμίες
 • Μειώνει τον αυξημένο αιματοκρίτη
 • Μειώνει την πνευμονική αγγειακή πίεση
 • Βελτιώνει την αντοχή στην άσκηση
 • Βελτιώνει την ποιότητα της ζωής
 • Μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη της πνευμονικής υπέρτασης
 • Βελτιώνει το προσδόκιμο επιβίωσης
 • Συμπυκνωτές Οξυγόνου

  Στην Vivisol διαθέτουμε την τεχνογνωσία και σας προσφέρουμε λύσεις οξυγονοθεραπείας για το σπίτι ή για την μετακίνηση. Καλέστε μας σήμερα για ενοικίαση μέσω ΕΟΠΥΥ των σταθερών μας λύσεων για το σπίτι και επωφεληθείτε της προσφοράς μας για την ενοικίαση φορητού μικρού συμπυκνωτή με μπαταρία για την βόλτα σας.
  Responsive Image
  Responsive Image

  Το Φυλλάδιό μας

  Κατεβάστε το φυλλάδιό μας και μάθετε τα πάντα για την οξυγονοθεραπεία και τους τρόπους θεραπείας με σταθερές και φορητές λύσεις

  Κατεβάστε το φυλλάδιο